D.E.V. - Kampen

Het Christelijk Kamper Mannenkoor  D.E.V. werd op 2 januari 1917  opgericht en is vooral bekend  geworden dankzij de vele  geluidsdragers en de combinatie met  dirigent Klaas Jan Mulder die maar  liefst 48 jaar als dirigent aan dit koor  verbonden was. Momenteel is het  koor 95 jaar jong en telt bijna 120  leden.

Koren

Sinds 1995 is Gerwin werkzaam bij verschillende koren. Hij kreeg koordirectielessen van een aantal dirigenten. Naast de huidige  koren waaraan Gerwin is verbonden, was hij dirigent van het Chr. gemengd koor "De Roepstem" uit Nunspeet, Chr. Streek-koor  Otterlo, Chr. Gemengd. koor "Cantate Deo" te Heerde, Gem. Zangver. “Hosanna” te Wilsum, Kinderkoor "Mattanjah" uit Oldebroek  en het kinderkoor "Klein Gloria" uit Voorthuizen. Voor Gerwin van der Plaats is het werken met zoveel verschillende mensen met  een grote diversiteit aan stemmen binnen een koor, een enorme uitdaging. 'Zingen is de meest directe manier van muziek maken. In de voorbereiding voor een concert is het alsof je werkt aan een  gebouw. Langzaam zie je het steeds meer vorm krijgen. Tenslotte hoop je dat het in de muzikale uitvoering de harten zal  raken en zal leiden tot het groot maken van God. Dat zie ik als de mooiste kant van mijn vak!' 

Immanuel - Harskamp

Het Interkerkelijk koor “Immanuel”  ontstond uit het Christelijk  Streekkoor Otterlo. In de vijf jaar dat  het koor bestaat groeide het uit van  16 tot bijna 60 leden. In de zomer  van 2012 nam het koor haar eerste  cd “in Gods hand” op t.g.v. het vijf  jarig bestaan. 

Musica Religiosa - Kampen

Ontstaan uit een gelegenheidskoor  na advies van een platenproducent  om verder te gaan met deze  samenstelling. Inmiddels zong het  koor in binnen- en buitenland,  maakte een cd en zong enkele grote  koorwerken waaronder “Olivet to  Calvary” van John Henry Maunder.

Urker Mannenkwartet

Het in 2010 opgerichte Urker  mannenkwartet geniet een grote  populariteit in Nederland. De vier  vrienden; Jan Loosman, Johan  Baarssen, Klaas Pasterkamp en Bert  van Slooten weten ieder met hun  eigen unieke stem vele  mensenharten te raken.

Zingend Getuigen - Kampen

Het Chr. Geref. Kerkkoor "Zingend  Getuigen" vierde in 2011 haar  55-jarig jubileum. Wat ooit begon als  evangelisatiekoor met 25 leden is  uitgegroeid tot een van de grootste  koren van de stad Kampen (ruim 80  leden). Het koor maakte onlangs een  grootse concertreis naar Hongarije &  Roemenie. Daarnaast is het koor te  beluisteren op diverse Cd's.
© Gerwin van der Plaats - 2014
home biografie organist orgelconcerten dirigent nieuws agenda Cd's contact dirigent